Oliwa z oliwek i octy
Oliwa z oliwek i octy
Oliwa z oliwek to podstawa kuchni śródziemnomorskiej. To przede wszystkim produkt, który posiada wyjątkowy smak, ale także właściwości prozdrowotne wpływających korzystnie na nasz organizm. Można ją wykorzystywać w różnoraki sposób, m.in. na zimno, jako dodatek do sałatek, a także na ciepło - do krótkiego smażenia potraw. Ocet jest równie populary we Włoszech, jak wspomniana wyżej oliwa z oliwek. Do czego sprawdzi się oliwa z oliwek oraz włoski ocet? Produkty te w kuchni włoskiej mają szerokie zastosowanie. Oliwa z oliwek, jak już zostało wspomniane, sprawdzi się jako dodatek do sałatek, caprese, ale również do pizzy. Oprócz tego spisze się doskonale jako dodatek do marynat czy sosów oraz serów. Z kolei ocet doskonale skomponuje się z mięsem, ale również podkreśla wyrazistość sałatki czy sosu.

Wyszukaj produkt